Σύνδεση

Tips & Tricks: Λίπανση Λεπίδων

Τα λάδια λίπανσης των λεπίδων WAHL είναι σχεδιασμένα ειδικά για τις κεφαλές των κουρευτικών μηχανών και των τρίμμερ ώστε να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Τα λάδια της WAHL είναι πολύ  ρευστά, δεν εξατμίζονται και δεν κάνουν τις κεφαλές να κινούνται πιο αργά.
Λόγω της μεγάλης ταχύτητας με την οποία κινούνται οι κεφαλές των κουρευτικών μηχανών και τρίμμερ, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε το σωστό λάδι. Μην χρησιμοποιήτε λάδι για τα μαλλιά, γράσο ή λάδι αναμεμειγμένο με κηροζίνη.

Για να εξασφαλίσετε τη διάρκεια ζωής της μηχανής σας, θα πρέπει να την καθαρίζετε πολύ συχνά. Μετά από 2-3 κουρέματα ή μετά από χρήση σε βρεγμένα μαλλιά, είναι σημαντικό να καθαρίσετε τις κεφαλές και να αφαιρέσετε πολύ προσεκτικά τυχόν τρίχες. Βεβαιωθείτε ότι κατά τη διάρκεια του καθαρισμού η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα.
Βήμα 1: Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τη μηχανή είναι να την κρατήσετε με τις κεφαλές προς τα κάτω και κατ’αρχήν να αφαιρέσετε τυχόν τρίχες, στη συνέχεια καθαρίστε με ένα βουρτσάκι. Ορισμένες κεφαλές μπορουν να αποσπαστούν και να πλυθούν (βλ. οδηγίες χρήσης κάθε μηχανής).
Βήμα 2: Ρίξτε 3 σταγόνες λάδι στο μπροστινό μέρος κάθε κεφαλής και μια σταγόνα σε κάθε πλευρά (της κεφαλής).
Βήμα 3: Θέστε σε λειτουργία τη μηχανή για λίγα δευτερόλεπτα. Η κίνηση των κεφαλών επιτρέπει στο λάδι να διανεμηθεί παντού.
Βήμα 4: Σκουπίστε το επιπλέον λάδι ώστε να μην εισχωρήσει μέσα στο μοτέρ.